Den populära sporten fotboll

Fotboll är en sport som engagerar människor i hela världen. Även om man själv inte befinner sig på plan, så kan man på en mängd olika sätt vara engagerad i det hela. Du kan till exempel sitta i publiken, spela på en match eller se den på tv.

Det finns idag flera sporter som är beroende av ett visst underlag, samt kräver många olika redskap och utrustningar. Jämt emot dessa så kräver fotboll egentligen ingenting mer än en boll, vilket gör att sporten kan förekomma i alla olika delar av världen. I de flesta städer finns det på flera platser speciella planer där du kan spela fotboll med dina vänner eller med laget som du kanske tränar med. Vanligast är så klart att man spelar fotboll utomhus, men under den kallare delen av året så kan man även utföra sporten inomhus. Dock blir då i många fall planen mindre.

Just på grund av att det är så pass många som spelar fotboll så finns det mängder av olika turneringar där lag kan mötas och göra upp. En av de allra största är det europeiska mästerskapet, eller fotbolls-EM som det även kallas. Här ställs Europas största landslag mot varandra för att göra upp om vilka som är bäst på att spela boll. Mästerskapet går av stapeln var fjärde år och inför detta så kvalar lagen mot varandra för att antalet lag ska minska ser till 24 som sedan får vara med i själva spelet.

Utöver att matcherna under EM visas på tv så skrivs det en hel del om det hela på nätet. På em-fotboll.se hittar du de senaste nyheterna, tabellerna och resultaten under turneringen och kvalet.

No comments yet.

Leave a Reply